Nový vzhled vašeho domova: jak bytové textilie proměňují prostor

Nový vzhled vašeho domova: jak bytové textilie proměňují prostor

Sdílejte

dekorstudio

Odpadají drahé opravy a nákup nového nábytku. Je velmi snadné rychle změnit náladu prostoru, vytvořit útulný domov s novými bytovými textiliemi. Využijte doporučení interiérových designérů, opravdu fungují.

Kapsle pro každý pokoj

Módní stylisté doporučují vytvořit osobní kapsli pro každou sezónu: sadu oblečení, ve které každá položka doplňuje ostatní. Princip kapslí by měl sloužit k dekoraci bytových prostor textiliemi. Koberce, závěsy, potahy na pohovky a židle, ubrusy, dekorativní polštáře a přikrývky jsou vybírány podle principu kapsle: nic není zbytečné, každá položka plní specifickou funkci, harmonicky se kombinuje se zbytkem.

Podporujeme účel a styl místnosti

Nejjednodušší je aplikovat nová textilní řešení v místnostech moderního designu: v místnostech jsou již harmonicky vybrány barvy podlahy, okenních rámů, dveří, stropu a stěn. Nejběžnější moderní styly jsou minimalismus, skandinávský, hi-tech, neomoderní, neoklasický.

K aktualizaci obývacího pokoje, ložnice nebo kanceláře stačí vyměnit barevnou paletu a texturu bytového textilu:

  • přísné jednobarevné závěsy a koberce zdůrazňují pracovní atmosféru domácí minikanceláře;
  • luxusní sametové závěsy, přehozy a povlaky na polštáře v monochromatickém řešení vytvářejí v ložnici relaxační atmosféru
  • mix barev, pruhy a rytmický vzor se hodí do obývacích pokojů, dětských pokojů a jídelen.

V pokojích v japonském stylu, orientálním, loftovém, venkovském nebo Provence vyžaduje výběr nového bytového textilu jemnost a dokonalý vkus. Aby nová sada záclon, koberců, pohovek a přehozů harmonicky zapadla do základního interiéru místnosti, je nutné nejprve analyzovat barevnou paletu a ergonomii místnosti.

Teplota a nálada v místnosti

Teplé a studené tóny ovlivňují emoční stav lidí. Aktuální sezónní proměny domácího interiéru:

  • v zimě podvědomě hřejí bytové textilie ohnivé a čokoládové palety;
  • V létě jsou relevantní středomořské osvěžující tóny – bílá, tyrkysová, modrá;
  • jarní nudu zaženou šťavnaté velikonoční odstíny mladé trávy, citrusových plodů, šeříku;
  • na podzim kompenzujeme zářivé barvy listopadu a šedou oblohu venku obyčejnou teplou krémovou a šedohnědou barvou přikrývek, přehozů a dekoračních polštářů.

Proměna domácího prostoru pomocí moderních textilií spojuje kreativitu a racionalismus. Místo spontánních nákupů se vyplatí strávit pár dní výběrem kolekce nového bytového textilu, hledáním optimální kombinace textur a odstínů.

Rate this post
Sdílejte