Květiny, které čistí vzduch ve vašem domě

Květiny, které čistí vzduch ve vašem domě

Sdílejte

wall 416060 1280

Věděli jste, že některé pokojové rostliny mají schopnost čistit vzduch ve vašem domě? Kromě estetického přínosu mohou květiny přispět k lepšímu zdraví a pohodě tím, že odstraňují škodlivé látky z ovzduší. V tomto článku se podíváme na několik druhů rostlin, které jsou nejen krásné, ale také účinné při čištění vzduchu. Pro vytvoření útulného a zdravého prostředí ve vašem domově můžete také použít různé dekorace do bytu, které prostor zútulní a doplní krásné zelené rostliny..

Tip: Velký výběr květináčů na webu harasim.info.

Lopatkovec (Spathiphyllum)

Lopatkovec, známý také jako mírová lilie, je jednou z nejúčinnějších rostlin při čištění vzduchu. Tato nenáročná rostlina dokáže odstraňovat z ovzduší toxiny jako benzen, formaldehyd, trichlorethylen a amoniak. Lopatkovec má rád stinná místa a vyžaduje pravidelnou zálivku, což z něj činí ideální rostlinu pro vnitřní prostředí.

Tchýnin jazyk (Sansevieria trifasciata)

Tchýnin jazyk, často nazývaný také hadí rostlina, je dalším skvělým čističem vzduchu. Tato rostlina je schopna absorbovat toxiny jako benzen, formaldehyd, trichlorethylen a xylen. Tchýnin jazyk je velmi nenáročný na péči a snáší různé podmínky, včetně nízkého osvětlení a nepravidelné zálivky.

Zelenec (Chlorophytum comosum)

Zelenec, známý také jako pavoučí rostlina, je oblíbenou volbou pro čištění vzduchu. Tato rostlina účinně odstraňuje formaldehyd a xylen z ovzduší. Zelenec je nenáročný na péči, snáší různé světelné podmínky a rychle roste, což z něj činí ideální rostlinu pro začátečníky.

Fíkus malolistý (Ficus benjamina)

Fíkus malolistý je elegantní rostlina, která nejen zdobí interiér, ale také čistí vzduch. Tato rostlina je schopna odstraňovat toxiny jako formaldehyd, benzen a trichlorethylen. Fíkus preferuje světlé místo s nepřímým slunečním světlem a pravidelnou zálivku. Je třeba jej pravidelně otáčet, aby se rostlina rovnoměrně rozrůstala.

Aloe vera

Aloe vera je známá svými léčivými vlastnostmi, ale také účinně čistí vzduch. Tato rostlina odstraňuje formaldehyd a benzen, které se často vyskytují v čisticích prostředcích a barvách. Aloe vera preferuje světlé místo a potřebuje minimální zálivku, což z ní činí ideální rostlinu pro začátečníky.

Dracéna (Dracaena marginata)

Dracéna je další skvělou volbou pro čištění vzduchu. Tato rostlina je schopna absorbovat toxiny jako formaldehyd, benzen, trichlorethylen a xylen. Dracéna preferuje světlé místo s nepřímým slunečním světlem a mírnou zálivku. Díky svému exotickému vzhledu je dracéna také atraktivní dekorací.

Areka (Dypsis lutescens)

Areka, známá také jako zlatý palmový strom, je krásná a účinná rostlina pro čištění vzduchu. Tato rostlina odstraňuje toxiny jako formaldehyd, benzen a trichlorethylen. Areka preferuje světlé místo s nepřímým slunečním světlem a vyžaduje pravidelnou zálivku, aby se jí dařilo.

Aglaonema

Aglaonema, známá také jako čínský evergreen, je další rostlinou, která účinně čistí vzduch. Tato rostlina odstraňuje toxiny jako benzen a formaldehyd. Aglaonema preferuje stinné místo a mírnou zálivku, což z ní činí ideální rostlinu pro méně osvětlené místnosti.

Filodendron (Philodendron)

Filodendron je oblíbenou rostlinou pro své krásné listy a schopnost čistit vzduch. Tato rostlina odstraňuje formaldehyd a další škodlivé látky z ovzduší. Filodendron preferuje světlé místo s nepřímým slunečním světlem a pravidelnou zálivku. Je také snadno pěstovatelný, což z něj činí ideální volbu pro začátečníky.

Potos (Epipremnum aureum)

Potos, známý také jako ďáblův břečťan, je velmi nenáročná rostlina, která čistí vzduch od formaldehydu, benzenu a xylenů. Tato rostlina snáší různé světelné podmínky a potřebuje minimální péči, což z ní činí ideální rostlinu pro rušné domácnosti nebo kanceláře.

Rate this post
Sdílejte